icon

Η Εταιρία

Κέντρο Εφαρμογών Αναγεννητικής Ιατρικής

Regenerative

Η εταιρία

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Η Regenerative ClinicTM συστήθηκε το 2018 και ασχολείται αποκλειστικά με την εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων και του PRP σε ιατρικές παθήσεις, εστιάζοντας στις παθήσεις του ουροποιητικού και γενnητικού συστήματος. Βασίστηκε στη γνώση που αποκτήθηκε τα τελευταία 15 χρόνια, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε Ουρολογικές παθήσεις όπως στη στυτική δυσλειτουργία, τη χρόνια μη βακτηριακή προστατίτιδα, το χρόνιο πυελικό άλγος και τη νόσο Peyronie. Το απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό με κλινική εμπειρία από τις μεγαλύτερες διεθνώς στις μεθόδους Αναγεννητικής Ιατρικής και ο άριστος τεχνολογικός εξοπλισμός καθιστούν το κέντρο μοναδικό

Πώς λειτουργεί η Regenerative Clinic;

Το Ιατρικό Κέντρο λειτουργεί σύμφωνα με τις διεθνείς  προδιαγραφές και προσφέρει θεραπευτικά πρωτόκολλα με βάση τις πλέον έγκυρες επιστημονικές δημοσιεύσεις στα πλέον έγκυρα διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Διάγνωση

Ο θεράποντας ιατρός, αφού ολοκληρώσει τη διάγνωση και θέσει την ένδειξη για θεραπεία με κρουστικά κύματα ή/και PRP παραπέμπει τον ασθενή στη Regenerative Clinic για τη σωστή εφαρμογή της μεθόδου. Η απόφαση για το εξατομικευμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο για κάθε ασθενή αποτελεί επίσης απόφαση του θεράποντα ιατρού ενώ η στενή συνεργασία με τη Regenerative Clinic TM αποτελεί προϋπόθεση. Μόλις ολοκληρώσει τη θεραπεία του, ο ασθενής επιστρέφει στον θεράποντα/παραπέμποντα ιατρό για την παρακολούθηση και την περαιτέρω θεραπεία.

Έκθεση Αναφοράς

Με την ολοκλήρωση των θεραπειών παραδίδεται στον ασθενή αναφορά όπου περιγράφονται αναλυτικά, ο τύπος του μηχανήματος, ο αριθμός και οι ημερομηνίες των θεραπευτικών συνεδριών. Αντίγραφο της ιατρικής αναφοράς αποστέλλεται και στον θεράποντα ιατρό.

Συνεργασία με Ιατρούς

Η Regenerative Clinic θεωρεί τη συνεργασία με τους Ουρολόγους ακρογωνιαίο λίθο της λειτουργίας της.Εφαρμόζει μόνο τις συνεδρίες, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του θεράποντα ιατρού που παραπέμπει. Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών/θεραπειών, ο ιατρός λαμβάνει ηλεκτρονικά αναφορά για τις συνεδρίες του ασθενούς, με λεπτομερή καταγραφή όλων των στοιχείων της θεραπείας. Με αυτόν τον τρόπο και τη στενή συνεργασία επιτυγχάνεται το άριστο αποτέλεσμα για τον ασθενή.

Επιστημονικό Προσωπικό

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Dimitris Hatzichristou
Δημήτρης Χατζηχρήστου
Καθηγητής Ουρολογίας ΑΠΘ

Ο κ. Χατζηχρήστου έχει συνδέσει το όνομα του με την ανάπτυξη της Σεξουαλικής Ιατρικής για άνδρες και γυναίκες στην Ευρώπη. Το 1995 οργάνωσε στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής το πρώτο συνέδριο Σεξουαλικής Ιατρικής, και ίδρυσε την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής  (ESSM), την οποία υπηρέτησε για 15 χρόνια σε διάφορες θέσεις μεταξύ των οποίων και του Προέδρου της (2001-2004). Κατά την διάρκεια της θητείας του ξεκίνησε την διαδικασία για την καθιέρωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση της Σεξουαλικής Ιατρικής ως εξειδίκευσης και μάλιστα συμμετείχε στις πρώτες εξετάσεις πιστοποίησης επιτυχώς (τίτλος  Fellow European Multidisciplinary Board Sexual Medicine). Υπήρξε μέλος για 10 έτη της επιτροπής για την σύνταξη των κατευθυντήριων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας. Πρωτοστατεί σε διεθνές επίπεδο σε κάθε εκπαιδευτική και ερευνητική δράση. Από το 1995-2010 επικέντρωσε την έρευνα του στις θεραπείες της Σεξουαλικής Ιατρικής και των παθήσεων του προστάτη, ενώ από το 2010 έως σήμερα η ερευνητική του ομάδα έχει συνδεθεί με τις σημαντικότερες διεθνώς δημοσιεύσεις στις εφαρμογές της Αναγεννητικής Ιατρικής στις παθήσεις του γεννητικού συστήματος. Μεταξύ αυτών συστηματοποίησε διεθνώς τα θεραπευτικά πρωτόκολλα για την χρήση των κρουστικών κυμάτων και του PRP.

Η σταδιοδρομία του εμπεριέχει πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις στο εξωτερικό. Συγχρόνως διδάσκει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με περισσότερες από 200 ομιλίες στον διεθνή χώρο.

Για τις δραστηριότητες του έχει τιμηθεί και από το ΑΠΘ επανειλημμένα με Αριστεία και Επαίνους Διδασκαλίας και Έρευνας.

Με την συνεχή ερευνητική και κλινική παρουσία του, σήμερα θεωρείται ο πλέον έμπειρος σε θέματα Αναγεννητικής Ιατρικής διεθνώς στον χώρο της Σεξουαλικής Ιατρικής.

 

Χαραλαμπος Γεωργιαδησ
Χαράλαμπος Γεωργιάδης
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Ο κ. Γεωργιάδης ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατόπιν ασκήθηκε στην Γ’  Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας συνέχισε στην ίδια Κλινική ως Επιστημονικός Συνεργάτης επί σειρά ετών. Εκτός από τη βασική εκπαίδευσή του, συνέχισε να μετεκπαιδεύεται σε θέματα Γυναικολογικής Ενδοσκοπίας. Παράλληλα ξεκίνησε την πορεία του στον ιδιωτικό χώρο με τιμητικές συνεργασίας με τον καθηγητή Α. Καλογερόπουλο αρχικά και Γ. Βλάσση μεταγενέστερα.

Είναι μέλος πολλών Επιστημονικών Εταιρειών και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 200 συνέδρια. Ο κ. Γεωργιάδης έχει ενεργό δράση στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, οπου θήτευσε ως εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του με ενεργό συμμετοχή σε προγράμματα πρόληψης και ενημέρωσης του κοινού. Σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Επίσης στον ιδιωτικό τομέα είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεραπευτηρίου “Γενεσις” Θεσσαλονίκης.

Παρότι η Μαιευτική τον συνεπήρε και είναι από τους πλέον έμπειρους μαιευτήρες, συγχρόνως έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις παθήσεις τραχήλου-κόλπου-αιδοίου και είναι πιστοποιημένος απο την Ελληνική Εταιρεία HPV. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κ. Γεωργιάδη για τις θεραπείες του ουρογεννητικού συνδρόμου της εμμηνόπαυσης (genitourinary syndrome of menopause – GSM), ατροφίας γεννητικών οργάνων, κολπίτιδες, ουρολοιμώξεις, ακράτειας τον ώθησαν να γνωρίσει και να ασχοληθεί με τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η Αναγεννητική Ιατρική στην Γυναικολογία και να ξεκινήσει την συνεργασία του με την Regenerative ClinicΤΜ.

 

ΔΗμητρης Καλυβιανακησ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
Δημήτρης Καλυβιανάκης
Ουρολόγος –  Sexual Medicine physician
d.kalyvianakis@regenerativeclinic.gr

Ο κ. Καλυβιανάκης ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και την ειδικότητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΕΠΑΓΝΗ). Κατόπιν με προτροπή του καθηγητή Φ. Σοφρά μετακινήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2010, οπότε και εντάχθηκε στην Β’ Ουρολογική Κλινική του ΑΠΘ (2010-2016) και ξεκίνησε την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Δ. Χατζηχρήστου. Το 2016 μετακινήθηκε στην Α’ Ουρολογική Κλινική ως Ακαδημαϊκός υπότροφος όπυ υπη

ρετεί μέχρι σήμερα. Το 2014 κατόπιν Ευρωπαϊκών εξετάσεων απέκτησε την εξειδίκευση του ιατρού Σεξουαλικής Ιατρικής κατακτώντας τον τίτλο του Fellow of the European Board in Sexual Medicine της UEMS.

Ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή το 2017 (βαθμός άριστα). Η διατριβή του είχε θέμα την ανάπτυξη θεραπευτικών πρωτοκόλλων στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με μεθόδους Αναγεννητικής Ιατρικής. Η ενασχόλησή του με την έρευνα κατέληξε σε σειρά δημοσιεύσεων στα πιο έγκριτα διεθνή περιοδικά που καθόρισαν τα χρησιμοποιούμενα θεραπευτικά σχήματα με τις μεθόδους των κρουστικών κυμάτων και του PRP διεθνώς. Για τις ερευνητικές του δε προσπάθειες έχει βραβευθεί 2 φορές σε διεθνή συνέδρια.

Ο κ. Καλυβιανάκης συνεργάζεται με την Regenerative ClinicΤΜ  απο της ιδρύσεώς της το 2018.

 

ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Φιλήμων Ζηλωτής

Ο κ. Ζηλωτής είναι πιστοποιημένος νοσηλευτής. Η κλινική του δραστηριότητα επικεντρώθηκε στην Αναγεννητική Ιατρική από το 2017 ως μέλος της ομάδας κλινικής έρευνας του καθηγητή Δ. Χατζηχρήστου που πιστοποιείται από την συμμετοχή του ως συν-συγγραφέας σε 6 δημοσιεύσεις. Διαθέτει Good Clinical Practice Certification.

Οι δημοσιεύσεις που συμμετείχε σχετίζονται με την χρήση των κρουστικών κυμάτων και του PRP σε παθήσεις του γεννητικού συστήματος.

Ο κ. Ζηλωτής συνεργάζεται με την Regenerative ClinicΤΜ  απο της ιδρύσεώς της το 2018.

 

Αλεξάνδρα Προδρομίδου

Η κ. Προδρομίδου είναι πιστοποιημένη νοσηλεύτρια. Με εργασιακή εμπειρία 8 ετών σε ιδιωτικά ιατρεία, η συμβολή της στην νοσηλευτική φροντίδα ιδιαίτερα των γυναικών ασθενών της Regenerative ClinicΤΜ  είναι σημαντική.